Klimaat Portugal

Het weer in Portugal kan heel erg uiteenlopen. Dat komt omdat niet overal hetzelfde klimaat Portugal heerst. Portugal heeft overwegend een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. Dit klimaat Portugal zorgt ervoor dat je het hele jaar door prima op vakantie kunt in Portugal. Maar per streek zijn er wel wat verschillen.

Klimaat in Portugal
De Algarve in het zuiden van Portugal heeft een Middellandse zeeklimaat met erg zachte winters en warme zomers. Langs de kust in het westen van Portugal heerst een zeeklimaat en het noorden heeft een gematigd maritiem klimaat. Mooie termen, maar wat zegt dat nu eigenlijk over het weer?

Weer Portugal
De verschillende soorten klimaat Portugal hebben invloed op het weer in Portugal. Over het algemeen kun je zeggen dat, als van noord naar zuid reist, het steeds warmer wordt. Zowel in de zomer als in de winter. In het noorden en midden van Portugal regent het relatief meer dan in het zuiden.

Om je een beter idee te geven wat je kunt verwachten als je in Portugal op vakantie gaat, vind je hieronder meer over het weer en klimaat Portugal per streek:

Zuid-Portugal
Het klimaat Portugal in de Algarve is fantastisch. Zelfs in de winter is het er gemiddeld 17 graden Celsius overdag. In de zomer is het er gemiddeld 28 graden. Aan de kust waait vaak een zacht briesje waardoor de warmte prima te hebben is. De Algarve is een van de meest zonnige en droge regio’s van Europa met gemiddeld 3000 zonuren en 300 droge dagen per jaar. Als het er regent, is dat vooral tussen november en maart.

De Alentejo (boven de Algarve) heeft milde winters en hete zomers waarbij het ’s avonds wel lekker afkoelt. Gemiddelde temperaturen: 30 graden in de zomer, 15 graden in de winter.

Midden Portugal
Het klimaat in Lissabon en midden Portugal is aangenaam. Ook hier heb je warme zomers (gemiddeld 25 graden) en milde winters (gemiddeld 16 graden). Tussen april en oktober ligt de temperatuur vaak boven de 20 graden overdag. Heerlijk! In de bergen en heuvels van de provincie Beiras kan plaatselijk veel regen vallen in de herfst en winter.

Noord-Portugal
Het klimaat Portugal in het uiterste noorden zorgt voor zachte winters (14 graden gemiddeld) en lekkere zomers (25 graden gemiddeld). Iedereen denkt dat het er veel regent maar dat valt reuze mee. Het regent er in ieder geval minder dan bij ons en bovendien zeer plaatselijk! De meeste regen valt tussen oktober en mei.

Dit bericht is geplaatst in klimaat in Algarve, Klimaat Portugal, vakantie in portugal, weer in portugal en getagd, , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>